Del

Min verden

De hurtige fakta: Jeg blogger bl.a. på Politiken.dk og modkraft.dk. Bor i København. Har mand og tre dejlige piger på henholdsvis syv, ni og tyve år – den største er min bonusdatter, de to andre er egen avl. Sidder i bestyrelsen for den danske udviklingsorganisation Mellemfolkeligt Samvirke, som jeg i flere år også var forkvinde for. Sidder desuden i bestyrelsen for den internationale rettighedsorganisation ActionAid International.

Jeg har en udpræget hang til politisk debat og aktiviteter inden for venstrefløjens trilogi: Frihed, lighed og bror- og søsterskab. Mit politiske hjerte banker for social retfærdighed, frihed og lighed, børns ret til et godt børneliv og global solidaritet.Trine_Kandidattest_800x800

Jeg er vokset op med, at børnene altid var med, når de voksne holdt middage og førte lange diskussioner om politik, samfund, fællesskaber og lighed. Der var altid politik og musik i hjemmet. Sådan er det også nu hos mig selv.

Historie

Frihed er altid frihed for de anderledes tænkende Rosa LuxemburgJeg er født og opvokset i Jylland og har tilbragt en rum tid af min barndom ved Vesterhavet, hvor der er herligt højt til himlen. Jeg gik på gymnasiet i Ringkøbing, hvor jeg var med til at organisere Operation Dagsværk (Nicaragua), og derefter tog jeg min uddannelse i Statskundskab på Århus Universitet med speciale i international politik.

Efter bøgerne boede jeg små fem år i udlandet. Første stop Bruxelles, hvor jeg arbejdede i EU-Parlamentet som rådgiver. Herfra gik turen videre til Ægypten, hvor jeg arbejdede i EU-Kommissionen med menneskerettigheder og civilsamfundsudvikling i to år. I 2003 vendte jeg tilbage til Danmark og bosatte mig i København. Senere boede jeg i Oslo, hvor jeg arbejdede for Nordisk Ministerråd.

Arbejde

Fra  2007-13  har jeg været forkvinde for Mellemfolkeligt Samvirke. Det var gode og intensive år, hvor jeg kombinerede min faglige viden med en konkret indsats for at gøre drømmen om en bedre verden virkelig gennem praktisk politik. I den periode blev MS medlem af  den internationale ngo ActionAid og er nu del af en international organisation, der arbejder for at bekæmpe fattigdom og styrke menneskers rettigheder og indflydelse på eget liv og deres samfunds udvikling. Jeg sidder også i bestyrelsen for ActionAid International.

Med en specialisering i demokratiudvikling og menneskerettigheder har jeg en årrække især beskæftiget mig med kvinders rettigheder i Mellemøsten. Jeg har bl.a. været ansat i Folkekirkens Nødhjælp, International Media Support og Institut for Menneskerettigheder.

I en periode var jeg ansat i Holbæk Kommune og bidrog med udvikling af kommunens børne- og ungepolitik og af den årlige strategiplan for kommunen. Senere var jeg ansat i Nordisk Ministerråd i institutionen ‘Nordic Innovation’ i Oslo, hvor jeg var leder af et samarbejdsprogram for den nordiske byggebranche med fokus på bæredygtig renovering og grøn vækst.

Og så var der en tur i Folketinget plus et par vikariater samme steds – jeg har det danske folkestyre under huden og kan alle formelle og uformelle samarbejdsgange i søvne :-)

Politik

Den, der er vældig stærk, bør også være vældig rar Pippi Langstrømpe

Jeg har altid været et politisk dyr. Har været aktiv i studenterpolitik, EU-politik og siden i SF, hvor jeg i en periode var folketingsmedlem – og var ordfører for udviklingspolitik, socialordfører, børne- og familieordfører, gymnasieordfører. Jeg sad i partiets ledelse fra 2006-14. Forlod SF i efteråret 2015 og er nu ikke medlem af noget parti. For mig handler politik om at omsætte visioner til praktisk handling; at balancere de højtsvævende visioner med håndfaste resultater. Og hele tiden med et klart kompas.

Dengang jeg var lille, var min noget bombastiske overbevisning at ’ændre verden’ og gerne som generalsekretær for FN. Nu er jeg blevet lidt mere realistisk og det, der fylder i ord og handling, er at give folk redskaber til at ændre deres liv, der hvor de er. Derigennem bidrager man nemlig også til at ændre verden – gennem lokale forandringer, drevet af mennesker selv.


Luk

Valg 2011

Danmark har brug for en ny regering og en ny politisk kurs. Det vil jeg kæmpe for. Men jeg har brug for din hjælp – din støtte og dit kryds.

Trine Mach

Spidskandidat for SF i København

Det mener jeg

Danmark har ikke kun brug for en ny regering men også for en ny politik.
Jeg går til valg på en klar rød politik.

  • Fællesskab og faglighed frem for nedskæringer og markedslogik. Der skal føres en aktiv politik for nye arbejdspladser, ordentlige arbejdsvilkår og for at alle får en uddannelse
  • Frihed og respekt frem for fordomme og diskrimination. Vi skal gøre op med VKO's kurs
    og menneskesyn især i integrations- og retspolitikken
  • Ligestilling og mangfoldighed frem for forskelsbehandling og snæversyn. Ligestilling mellem kvinder og mænd, og for etniske og seksuelle minoriteter skal på dagsordenen
  • Globalt udsyn og ansvar frem for nationalt snæversyn og ulovlige krige. Vi skal
    styrke FN og igen sætte udvikling, menneskerettigheder og fred i centrum

Her kan du læse meget mere om mine holdninger og se korte film,
der sætter billeder på politikken.

Følg min valgkamp

Hver dag er jeg på gaden, til debatter eller i medierne. Du kan følge min valgkamp og de seje valgkampsaktivister ved at "synes godt om" min Facebook-side herunder.

Støt mig

Hvis vi skal have en ny regering, skal alle hænder og hoveder i sving.

Har du tre minutter:

Bliv venner med mig på Facebook og anbefal dine venner at gøre det samme.

Har du et par timer:

Hjælp mig med at dele flyers ud, hænge plakater op eller arrangere et debatmøde. Send en SMS til 27 21 25 36 eller en mail til valgkamp2011@gmail.com, så ringer vi dig op.

Har du 50 kroner? Eller måske en hund?

Valgkamp er desværre ikke gratis. Og jeg har ikke en masse venner i erhvervslivet.
Så alle bidrag – store som små – er velkomne. Alle bidrag bruges direkte i valgkampen.
Du kan overføre penge til:
Reg.nr.: 1551
Konto nr.: 10788013